Frans Oude Weernink

Opleiding en carrière

Ik ben 20 jaar geleden begonnen als supporter op de supportafdeling van Exact op het business center in Zwolle. Nadat ik bijna twee jaar lang de functie van Support Dealer Manager heb bekleed heb ik uiteindelijk gekozen voor consultancy.

Ik ben in 1963 te Ootmarsum geboren in een gezin van 7 kinderen. Na mijn middelbare school opleiding heb ik eerst het vak van verpleegkundige beoefend in het Sophia Ziekenhuis (tegenwoordig de Isala Klinieken) te Zwolle. Vervolgens heb ik de studie Beleid & Management in de zorgsector gevolgd aan de universiteit van Maastricht. Aansluitend heb ik de postdoctorale studie Health Informatics gevolgd aan de Universiteit van Athene met een afsluitende stage aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver. De focus tijdens deze studies lag naast economie vooral ook op het vlak van informatica.

De keuze voor Exact Software lag voor de hand toen ik op zoek was naar passende functies, omdat Exact destijds al goed vertegenwoordigd was in de gezondheidszorg met haar diverse applicaties.

Nadat ik enkele jaren als consultant voor Exact heb gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar een reseller. Achtereenvolgens ben ik werkzaam geweest voor Multi Design Business Solutions (later I&O Business Solutions) en Bijzen & Dekker, om me vervolgens eind 2008 als zelfstandig opererend Exact consultant aan te sluiten bij Activium.

Vanaf juli 2015 werk ik als zelfstandig Exact consultant bij ERP-4U.

Privé en hobby’s

Ik ben in 1999 getrouwd met Jannie. We hebben twee zoons, Maarten en Lucas. Naast dat ik veel tijd besteed aan mijn gezin ben ik in mijn vrije tijd te vinden op de golfbaan of in de sporthal om te volleyballen. Verder kijk ik graag naar voetbal, Formule 1, motorrace, en snooker. Ik ben daarnaast ook nog werkzaam als vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging.