Thom van der Meulen

Ik ben getrouwd met Heleen en heb een gezin met 3 kinderen de allemaal het huis al uitgegaan zijn om te gaan studeren. Ik vind het leuk om naast mij werkzaamheden een balletje te slaan op de squash- of golfbaan. Ik krijg erg veel voldoening uit mijn werk, zeker wanneer er na een dag hard werken weer een mooi rapport of goede instructie is gegeven, waarbij de opdrachtgever met een tevreden lach weer afscheid neemt.

Geschiedenis: schooltijd (1967-1991)

Ik ben in 1967 in Harlingen geboren als oudste kind in een gezin van 5 kinderen. In m’n jeugd was ik voornamelijk met voetbal bezig en heb dit tot m’n 18e met veel plezier bij voetbalvereniging de Zeerobben gedaan. Na mijn HAVO studie ben ik naar de HEAO gegaan waar ik Bedrijfsinformatie heb gestudeerd.

Geschiedenis: diensttijd (1991-1992)

Ik heb 11 maanden mijn dienstplicht vervuld bij het opleidingen onderdeel van de Koninklijke landmacht. Daar heb ik me voornamelijk met automatisering ondersteunende taken bezig gehouden.

Geschiedenis: Exact Software BV  (1992-1993)

Exact was m’n eerste werkgever waar ik aan de slag ging. Zoals, bijna iedere medewerker van Exact, ben ik begonnen op de helpdesk in Delft. Na een half jaar ben ik in Deventer gaan werken waar ik naast het support werk ook implementaties en verkoop van de Exact Software heb gedaan. In december 1993 werd m’n oudste zoon geboren. Bij Exact was het indertijd nog niet mogelijk om de werktijden flexibel in te delen waardoor ik maar 12 vakantiedagen per jaar overhield. Ik ben daarom om me heen gaan kijken en kon bij 2 dealers van Exact terecht. Ik heb toen voor MCD automatisering gekozen.

Geschiedenis: MCD Automatisering  (1994-1997)

Bij MCD automatisering heb ik het vak van Exact consultant echt geleerd. Ik was bijna 40 uur per week bij klanten. In 1997 heb ik een grote implementatie van de Exact Software bij Pink Roccade Healthcare gedaan. Nadat ik deze implementatie succesvol afgerond had werd ik door de Pink Roccade gevraagd om daar te gaan werken. Na 6 jaar Exact software was ik toe aan wat anders en heb toen deze overstap gemaakt.

Geschiedenis: Pink Roccade Healthcare  (1997-1999)

Het werken bij Pink Roccade was voor mij compleet anders dan dat ik gewend was. De software van Pink Roccade was minder uitgebreid dan Exact en ook het aantal implementaties was veel lager dan ik gewend was. Op een gegeven moment belde Johan Bijzen van Bijzen en Dekker op met de vraag of ik niet terug wilde keren in het Exact wereldje. Ik heb dit met beide handen aangepakt.

Geschiedenis: Bijzen en Dekker BV  (1999-2001)

Ik heb met veel plezier bij Bijzen en Dekker gewerkt. Het was werken in een leuk team met een grote diversiteit aan klanten. Van World Online tot het Mestbureau Oost en van Apotheek Borgele tot Fortis en Telfort. Ik heb me in deze periode voornamelijk bezig gehouden met de consultancy van Exact.

Geschiedenis: Activium Veluwe  (2002-2015)

In Januari 2002 heb ik de stoute schoenen aangetrokken om voor me zelf te beginnen. Zeker in het begin was dit erg spannend omdat ik zonder klanten begon. In 2002 werd ook de Euro ingevoerd. Ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt, door vele van m’n oude klanten op te bellen. Binnen 2 maanden had ik al 30 nieuwe klanten. In juni 2002 ben ik in contact gekomen met Henk Jan Wijnbergen. We hebben elkaars klanten in die zomer waargenomen. Dat beviel ons beiden zo goed, dat we op 1 januari 2003 Activium BV opgericht hebben.

In de jaren dat ik onder de naam Activium in de markt opereerde heb ik diverse mooie projecten mogen opleveren bij onder andere het Nederlands Openlucht Museum, De Veluwse bron, De Zwaluwehoeve en Well-Fair.

ERP4U (2015-heden)

Frans Oudeweernink, Robert Versteeg en ik hebben  in juni 2015 ERP4U opgericht.